Подобно на Пепеляшка, много завършващи гимназистки мечтаят да отидат на бала и да танцуват с очарователния принц, но коронавирусът развали всичко. Сега всяка завършваща ученичка в Саут Шор, Масачузетс, може само да се взира в тъмносинята си рокля за бала, висяща в спалнята й от декември, и да си общува по телефона със съученици, които също са изправени пред несигурно бъдеще по време на пандемията.

Фотосесия на открито от фотограф на „Ройтерс“ този месец поне даде шанс на ученичките да се обличат и позират пред камерата. Абитуриентският бал обикновено се провежда от април до юни преди дипломирането. Плановете за събитието могат да бъдат толкова сложни, колкото сватбите – с рокли, купени месеци предварително, стилисти за оправяне на прическата и грима и лимузини, наети да отвеждат купонджиите на партито.

Но тези планове на много от завършващите ученици през 2020 г. бяха разбити с ограниченията, които могат да продължат до есента.

Гимназистките от Бостън обаче проведоха фотосесията в дълги неглиже рокли, с вързани коси вместо прически, а вместо високи токчета обуха практични джапанки за разходка. Тийнейджърките казаха, че преминават през скучните часове на денонощно „заключване“ чрез упражнения, печене на слънце, четене на списания или чат.

При голямата несигурност как и дали колежите ще се отворят отново през есента, тийнейджърите са останали с малко възможности. Заплащането на високи такси за обучение за онлайн класове няма много смисъл, но същото се отнася и за евентуална нулева година, в която ще трябва да си останат у дома.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук