На снимката: Николай Хаджигенов

„Има такъв народ“ се налагат силово както ГЕРБ и БСП в най-силните им години. Те говорят  само с БСП, на нас ни показаха филмче. Това коментира адв. Николай Хаджигенов от ИБГНИ пред БНР.

Засега е сигурно само, че депутатите от „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ няма да излязат от пленарната зала по време на гласуването за правителството, за да свалят кворума.

Това, обаче, не значи, че подкрепят част от издигнатите за министри. Припомняме, че преговорите с формацията на Слави бяха по-скоро формални на тях бяха поставени ултиматуми от страна на ИТН.

Какво ще е оконателното решение на партията ще стане ясно утре след заседанието на парламентарната си група утре.

Бих променил генерално механизма, по който ИТН се опитва да правят политика. Те се опитват да хвърлят вината, ние нямаме проблеми с вините, Борисов ни обвиняваше 12 г. в какво ли не, добави Хаджигенов.

Попитан за предложените за министри на вътрешните работи и правосъдието Петър Илиев и Иво Атанасов, депутатът заяви:

„Като погледнем кандидата за МВР, бягаме с писъци оттам. Предложението за правосъдното министерство е толкова потресаващо. Не ги познавам и двамата, с Иво Атанасов сме разменили няколко думи, а другият не знам кой е, допълни адвокатът.

По думите му Илиев вероятно е влизал в МВР „само да си получи документите“. Не ни трябва масон и човек, който окупира чужди дисертации.

Добави, че кандидатът за вицепремиер има 80 страници с плагиатство от доцент от Юридическия факултет. „Дали да не ме притеснява? Заставам с името си – чакам, да ме съди. Тия заплахи „Ще те набия, ще те осъдя“ е крайно време някои хора да пораснат“, продължи адвокат Хаджигенов.

Според него ИТН правили „силово налагане тип ГЕРБ и БСП в най-силните им години. Каква е разликата – че си направил собствен ГЕРБ?“, попита той.

Хаджигенов смята, че Борисов е политически труп, и не е нужно другите партии да се плашат едни с други. Вместо това е нужно да се съберат и да направят нещата както трябва. По този начин той задочно отговори на соцлидерката Корнелия Нинова, която вчера предупреди, че Борисов с завръща, ако те не се разберат.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!