Тигърът Бартек от Красноярския парк на флората и фауната прогнозира победата на Владимир Зеленски във втория кръг на президентските избори в Украйна, съобщава пресслужбата на зоопарка в социалната мрежа „ВКонтакт“.

„Пред тигъра бяха поставени две кутии с еднакви парчета месо. Те се различаваха само по снимките и имената на кандидатите върху тях. На една от кутиите беше името и снимката на сегашния президент, а на другата – снимката на Зеленски. И въпреки че кутията с действащия президент беше по-близо до тигъра, след кратък размисъл Бартек избра Владимир Зеленски”, се казва в съобщението.

В публикуваното видео се вижда ясно как хищникът се приближава към кутиите. Първо той помирисва кутията със снимка на Порошенко, след това се обръща към другата, после отново към първата, но накрая избира кутията с изображението на Зеленски.

Бартек е брат на известния тигър Амур от Приморския сафари парк, за когото беше писано и излъчено по руските телевизии, че се е сприятелил с козела Тимур. Той се прочу със своите прогнози. Последната от тях е и въпросната за изборните резултати в Украйна.

Като послепис обаче сайтът публкува отдолу под информацията:

„Голяма молба – третирайте това като шега, усмихвайте се по-често!“

На 31 март в Украйна бяха проведени президентски избори. Никой от кандидатите не получи необходимия брой гласове за победа в първия кръг. Вторият кръг ще се проведе на 21 април. В него ще се борят президентът на Украйна Петро Порошенко и Зеленски, който в първия кръг набра почти два пъти повече гласове от сегашния президент.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук