Кирил Ананиев

Здравният министър издаде заповед, с която се въвежда временна забрана за влизането на територията на България на граждани от трети страни, както и на граждани на страни от ЕС, които са центърова на заразата с коронтавирус. Със заповедта се въвежда и ред за поставяне под карантина. Въвеждат се и специални правила по отношение на лицата, осъществяващи предоставянето на стоки и услуги.

Забранява се и влизането на граждани, независимо от тяхното гражданство, идващи от Италия, Испания, Франция, Великобритания, Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург през всички контролно-пропускателни пунктове и с всякакъв вид транспорт.

Изключение се прави за български граждани и членове на техните семейства. Ще се допускат в страната и медицински специалисти, медицински научни работници и социални работници, когато целта на пътуването е свързана упражняваната от тях професия. Забраната няма да важи и за транспортния персонал, ангажиран с превоз на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, чуждестранните официални лица, дипломатите, чуждестранните хуманитарни работници.

Всички пристигащи у нас лица се поставят под задължителна 14-дневна карантина.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!