Актрисата от кино хитовете „Лара Крофт“ и „Господарката на злото“Анджелина Джоли, е сред представителите на Седмото изкуство, за които просто няма начин да не сте чували. Освен с уменията си да се превъплъщава в различни образи обаче, бившата половинка на Брад Пит впечатлява и със страхотна визия. И макар че вече официално не е първа младост, прохождащите холивудски дарования определено има за какво да ѝ завиждат и в това отношение.

Анджелина Джолиедна жена на 45

Съдбата на една от най-харесваните жени в света е предрешена още от нейното раждане на 4 юли 1975 г. Анджелина е наследница на артистична двойка – на американския актьор Джон Войт и френската актриса Маршелин Бертран. Това неминуемо определя посоката, в която ще поеме в бъдеще.

И равносметката за нея към днешна дата е забележителна кариера в света на киното, много награди и някои безспорни успехи в личен план. Известна е също така и с благотворителната си работа по редица хуманитарни въпроси.

Първи крачки към големия успех

Първите изяви на Анджелина Джоли са на театралната сцена. Това се случва, когато е едва 11-годишна, когато постъпва в школата за театър и кино на Лий Страсбърг в Лос Анджелис.

Само три години по-късно бъдещата звезда дебютира и на модния подиум, изявявайки се в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон. Привлича погледите с участие в клип на поп изпълнителя Лени Кравиц (Alta Marea, 1991 г.). Така колелото за нея се завърта и следват редица върхове в професионално отношение.

Награди на Анджелина Джоли

Златен глобус

  • Поддържаща женска роля в телевизионен филм – „Джордж Уолъс“, 1997 г.
  • Женска роля в телевизионен филм – „Джия“, 1998 г.
  • Поддържаща женска роля – „Луди години“, 1999 г.

Оскар

  • Поддържаща женска роля – „Луди години“, 2000 г.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!