"Епъл"

Американската компания „Епъл“ (Apple) успя да направи печалба от 20 милиарда долара за три месеца. Това е рекорден резултат, който е почти една четвърт от капиталазацията ѝ от 88 милиарда долара. И това въпреки лекото отстъпление при продажбите на „Айфон“ (iPhone).

Марката с ябълката иска да убие в зародиш слуховете, според които последният iPhone не изкушава купувачите. Така тя твърди, че продажбите на ‘iPhone X изпреварват (нейните) очаквания през първото тримесечие от прохождането му.

„Радостни сме да съобщим, че това е най-доброто тримесечие в историята на „Епъл“, заяви главният изпълнителен директор Тим Кук в специално съобщение.

„iPhone X надмина очакванията ни и бе нашият най-добре продаван iPhone всяка седмица от излизането му през ноември“, добавя той без да уточнява. Компанията отказва да даде данни (за продажбите) по модели“.

За тримесечието, което включва и празниците около Новата година, „Епъл“ е продала малко по-малко „Айфон“-и, отколкото за същия период на 2016 година (1% по-малко). Но тъй като продаваните сега устройства са по-скъпи, резултатите от продажбите на смартфони са се увеличили с 13% до близо 62 милиарда долара

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук