Асен Василев

Новият кандидат за министър-председател на „Продължаваме промяната“ е настоящият финансов министър в оставка Асен Василев. Това стана ясно от думите на Кирил Петков, който направи специално изявление часове преди официално партията да получи мандат от президента за съставяне на правителство.

„Той е човек, на когото имам безпрекословно доверие, с когото започнахме работа до рамо и с когото ще я завършим рамо до рамо в един отбор“, подчерта министър-председателят в оставка.

„С него и всички членове на „Продължаваме промяната “ сме в един отбор. Заедно с всички коалиционни партньори и всички наши съмишленици. Време е да запретнем ръкави и да си свършим работата до край“, подчерта Кирил Петков.

По-късно днес Василев трябва да получи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев, след като снощи късно е избран на заседание на Националния съвет на ПП.

Преди няколко дни ИТН и БСП съобщиха, че преговори с ПП за съставяне на ново правителство ще водят само ако има номиниран друг член на „Продължаваме промяната“.

В момента Василев е заместник министър-председател по еврофондовете и министър на финансите. Той е бил министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков от март 2013 г. до 29 май 2013 г. Заема поста министър на финансите в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май до 15 септември 2021 г., назначен от Румен Радев.

Очаквайте подробности!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук