Асен Василев
На снимката: Асен Василев.

Ще се обърнем към всички партии, които виждат Европа като бъдещето на България, защото много партии твърдят, че водят я натам, но това не е така. Това заяви по БНТ един от лидерите на коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ Асен Василев.

По думите му последните 12 години градим една икономика от латиноамерикански тип. При нея парите стигат само до малък брой хора и фирми. На всички останали хора в държавата доходите изостават и не растат.

„С правителството „Петков“ доказахме, че всичко това може да се проемни. Сега ни обвиняват напълно безпочвено за инфлацията. Тя е привенесена, защото ние сме част от европейския пазар. Доходите на българите трябва да растат и да изпреварват инфлацията“, категоричен бе Василев.

Той подчерта, че ние имаме най-ниската инфлация в Източна Европа, пред нас е само Румъния.

„Въпросът е заплатите да станат европейски. Доходите трябва да продължат растат. Ние няма да вдигаме данъци. Те трябва да се събират, а не да се повишават. Ще подкрепим всички идеи, които водят България към Европа“, каза още Василев. Според него таван на цените е неработеща мярка.

„Пробваха я в Унгария и сега там има най-висока инфлация в цяла Европа. КЗК трябва да си върши работата и да налага глоби“, категоричен е той.

„На 2 април има ясен избор – дали да вървим към Европа, или да се върнем към постната пица и латиноамериканската икономика. Когато бяхме първи на изборите, ние сглобихме правителство и поведохме България към Европа. Когато ГЕРБ станаха първи на последните избори, те не направиха нищо. Избирателите трябва да решат по кой път и посока искат страната да се движи“, заяви Асен Василев.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук