„Водим разговори с „Демократична България“ от известно време. Ще финализираме разговорите в следващите два дни“. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев. Той коментира възможностите за кабинет на ПП и ДБ след неуспешния опит на ГЕРБ да съставят правителство. „Ако представим кабинет, той ще бъде кабинет на малцинството“, каза още Василев.

По-рано днес кандидатурата на проф. Николай Габровски за премиер – издигната от ГЕРБ-СДС, не мина в пленарна зала. Така не се стигна и до гласуване на предложение от него състав на Министерски съвет. Вижте повече.

„За да е успешно едно правителство, трябва да се приемат законодателни актове, свързани със законите по Плана за възстановяване и устойчивост, със съдебната реформа, с промени в службите, с бюджета“, смята Василев.

„Ако парламентът иска да се отнесе сериозно към втори мандат, трябва тези законодателни актове най-после да влязат в програмата на парламента в зала, за да видим някаква роля за работа“, уточни той.

„Ще предложим кабинет на малцинството, ако има гаранции, че той може да си свърши работата“, заяви Василев.

По думите му ПП ще разговаря само с ДБ, а всяка парламентарно представена партия ще трябва да прецени дали да подкрепи кабинет на малцинството.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук