кралица Елизабет, принц Филип
На снимката: кралица Елизабет и принц Филип

Бъкингам се моли за принц Филип. Това съобщи анонимен източник от кралския дворец пред в.“Дейли мейл“, след като новината, че лекари местят 99-годишния съпруг на кралица Елизабет II – принц Филип в друга болница в централен Лондон, обиколи света. Причина за причиненото му неудобство е необходимостта херцогът на Единбург да бъде подложен на изследвания за предишно сърдечно заболяване и последвалата сърдечна инфекция.

„Херцогът остава в добро състояние и реагира на лечението, но се очаква да остане в болница поне до края на седмицата“,

се казва в изявление на Бъкингамския дворец.

Херцогът на Единбург беше приет в болница „Крал Едуард VII“ в Лондон на 16 февруари, като първоначално дворецът реши да не разкрива причината за хоспитализацията. По-късно говорителят на кралското семейство съобщи, че херцогът се лекува от инфекция, цитирайки лекарите му. Докладите за предполагаемото намерение на медиците да го държат в болница за по-дълго от първоначално планираното породиха опасения за влошаване на здравословното състояние на принца.

Принц Едуард, най-малкият син на Нейно Величество и херцог на Единбург, каза:

„Принц Филип се чувства много по-добре и реагира на лечението“

Това е най-дългият престой в болница на херцог Филип. През 2013 г. той беше хоспитализиран за 11 дни след операция на корема. Най-вероятно съпругът на Елизабет II ще остане между 4 и 6 седмици в болница „Сейнт Балтоломю“, пише в. „Дейли мейл“.

Всички усилия през последните месеци бяха насочени да се опазят кралицата и съпругът й от вихрещата се пандемия на коронавируса. Кралица Елизабет и херцогът на Единбург бяха изолирани в замъка Уиндзор в околностите на Лондон от пролетта на миналата година. Кралицата участва в публични изяви и церемонии чрез виртуални изявления или речи онлайн.

74 години брак

Кралица Елизабет Втора и принц Филип са истински рекордьори в кралския двор със своя почти 74-годишен брак. Двамата се вричат във вярност един към друг на 20 ноември 1947 г. Дали обаче дългогодишният им семеен живот е минал в спокойствие, любов и вярност, в каквито изживяват старините си?

През десетилетията таблоидите са публикували десетки пикантни разкрития за бурния живот на принц Филип.

Короната

В книга, която разказва семейния живот на кралското семейство се твърди по свидетелски разкази на приближени, че херцогът не е приел бурно новината, че съпругата му е обявена за новата кралица на Великобритания.

Елизабет получава кораната 5 години след сватбата им, а реакция на принц Филип се помни и до днес от приятелите му.

Според Майк Паркър филип бил толкова сърдит, че за известно време спрял да говори на Елизабет.

Добре дошли в Бъкингам

След новината за смъртта на Джордж VI, съпрузите пристигат в Лондон. Филип отлично осъзнава новата си роля, че губи правото да бъде глава на семейството и влиза в образа на мъж на кралицата на Великобритания. Той се разделя с мечтите си за щастлив семеен живот и успешна кариера във флота и изпада в депресия.

Няколко месеца след нанасянето им в Бъкингамския двор, принц Филип успява да се отърси от емоционалния шок и свиква с правилата на двореца.

Безгласна буква

Току-що заела мястото си на престола, Елизабет Втора е затрупана с ангажименти, в които съпругът й Филип няма място. Той се превръща в безгласна буква, въпреки че месеци преди това е капитан на свой кораб в британския флот. Свикнал да раздава команди и да поема отговорност за човешки животи в бурно море, Филип трябва да загърби навиците си и да се научи да бъде невидим компаньон на овластената Елизабет.

Херцогът много тежко приема факта, че прислугата в двореца е инструктирана да служи само на монарсите и не се подчинява на заповедите му. Самочувствието и егото му са жестоко накърнени и от факта, децата му са принудени да приемат фамилията Уиндзор и да заменят неговата – Маунтбатън.

Плейбоят на XX век

През 1956 г. принц Филип заминава на обиколка на Британската общност по море, свързана с предстоящите Олимпийски игри. Това за него е чудесна  възможност отново да се почувства в свои води, но и да подкрепи дейността на съпругата си. Елизабет Втора е недоволна от няколкомесечната раздяла със съпруга си, но за нея това е начин да му се отблагодари за подкрепата.

Скоро след отплаването на Филип в Бъкингам пристига слуха за любовна аватрура на херцога. Доказателства обаче така и никой не успява да  представи на Кралицата и тя запазва брака си.

Десетки са случаите на любовни интриги, в които е замесено името на принц Филип. Една от тях е с най-добре платената за времето си британска актриса Пат Къркууд, предава „Дейли мейл“.

В сериала на Netflix The Crown, който разказва живота на кралското семейство, разказва за друга предполагаема афера на принц Филип. Поредицата го свързва с Галина Уланова, една от най-добрите балерини на миналия век. Таблоидите от Острова през десетилетията разказват с доказателства за общо 12 любовни афери със завидни красавици на херцога на Единбург.

Даяна: Принц Филип има извънбрачни деца

Легенди се носят и до днес за светските партита, организирани от принц Филип. Очевидците разказват, че те са най-дивите купони с безразборни и разкрепостени случки, инициатор на които е самият принц Филип. Говори се, че светските тържества задминават по блясък и разврат забавите в имението на Хю Хефнер „Плейбой“.

Самата принцеса Даяна, която приживе е в  лоши отношения с принц Филип, многократно е заявявала, че според нея херцогът има не едно, а няколко извънбрачни деца.

Смъртта на принцесата обаче оставя тези предположения на заден план и досега няма категорично потвърждение на широко популяризираната от нея теза за незаконните наследници на Филип.

Уважение до гроб

Никой не оспорва, дори самата Кралица Елизабет, че съпругът й винаги е бил в компанията на красиви жени. Без значение дали дамите са част от екипа и работят в кабинета му или са заснети да танцуват в прегръдките на херцога  в някой лондонски нощен бар, всички до една са ослепителни хубавици.  Верните приятели на Филип винаги са му били напълно убедени, че принцът не изневерява на кралицата, а просто се обича да е в компания на красавици.

Самата Елизабет Втора винаги е била толерантна към мъжа си и неговото увлечение към женската красота. Дали е страдала от постъпките му, никой не знае. Въпреки всичко кралицата и принцът никога не са губили уважението си един към друг. В това се кълнат всички от обкръжението им през седемте десетилетия съвместен живот на двойката. Днес всички те се молят. За здравето на херцога на Единбург – принц Филип, съпруг на Кралицата.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук