Българите извън България излязоха масово да гласуват и дори чакат с часове на опашки. Изкуствените пречки, които им създадоха сякаш само ги амбицират. Това показват кадри в социалната мрежа „Фейсбук” от секции в Париж, Берлин, Барселона, Кеймбридж, Лондон и Цюрих.

„В България гласуването продължава само минути. Не усилие, а разходка. С полезен ефект, за който на други им се налага да пътуват стотици километри и да висят с часове пред секциите”, пишат наши сънародници.

В някои държави като Германия дори  има сериозни опасения сред организаторите на изборите, че има вероятност да не стигнат бюлетините, заяви журналистът Петър Пунчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Друг сигнал показва, че в Мадрид, в секция Хетафе около 1000 човека чакат на опашка, от комисията отказват да дадат декларации на хората да попълват предварително и бавят процеса.

Опашки за гласуване се вият пред посолството ни в Лондон, съобщиха български гласоподаватели от британската столица. Въпреки отворените 13 секции в столицата на Обединеното Кралство, 3 от които в посолството ни, желаещите да дадат своя вот се оказаха повече от очакваното. Най-дълга беше опашката на тези, решили да гласуват в последния момент.

Публикувахте от За Барселона в Неделя, 4 април 2021 г.

За по добро бъдеще!!Избори:04.04.2021. Лондон Баркинг!!

Публикувахте от Martin Miglena в Неделя, 4 април 2021 г.

Пощенска партичка от бъдещето на гражданското общество в България. 😍👏🩸🇧🇬

Публикувахте от Sylvia Atipova в Неделя, 4 април 2021 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук