Костенец
СНИМКА: ЕКИП НА "ДЕБАТИ"

Изборният ден протича съвсем спокойно в град Костенец, видя екип на „Дебати.бг“. Спазват се всички противоепидемични мерки. Опашки от чакащи да упражнят своето право на глас няма. Гласоподавателите се съобразяват с инструкциите на секционните избирателни комисии, като спазват отстояние от 1,5 метра един от друг. Достъпът и изходът от сградите на училищата е организиран безупречно в два коридора.

Машините работят безотказно

Няма проблеми с машините за електронно гласуване. Автоматизираните устройства за вот работят безотказно. Към тях се насочват по-младите избиратели до 30-40-годишна възраст. По-възрастните гласоподаватели се ориентират към традиционната хартиена бюлетина, съобщиха членове на СИК.

Дезинфекция на химикалки

Членовете на секционните комисии се грижат за сигурността на жителите на Костенец, като дезинфекцират след всеки гласоподавател химикалките. Всички посетители в секционните стаи първо се информират по образец как се гласува, как се зачертава и как става попълването на хартиения образец. Надяваме се до края на изборния ден ситуацията да остане все така спокойна и добре организирана, казаха членовете на комисии от Костенец.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!