Няколко институции тази нощ инспектираха дискотеки и барове по южния плаж в Слънчев бряг.

Здравни инспектори начело с началника на РЗИ Бургас Георги Паздеров, инспектори на НАП и засилено полицейско присъствие с проверяващите тази нощ не бяха съпроводени от вицепремиера Валери Симеонов.

Точно в 2 ч. след полунощ, когато купонът бе в разгара, проверяващите направиха измервания на шума на различни места от плажната ивица и най-близкия хотел, като резултатите бяха над допустимите от разрешените.

Петте заведение на южния плаж отвориха врати в петък вечер, като за откриването край морето се стекоха хиляди.

Проверки ще бъдат правени и през следващите дни и в други нощни заведения, които след 23 ч. са по-шумни от допустимото.

Междувременно днес вицепремиерът Валери Симеонов има среща с представители на туристическия бранш в Поморие. Темите са свързани с летния туристически сезон и предложеният от него Закон за защита от шума в околната среда.

На срещата се очакват също представители на ръководството на бургаската полиция и Районното полицейско управление в Поморие.

Симеонов е основният двигател на акция „Тишина” по морето. Още миналата година той започна кампанията, което пък изкара по улиците на Черноморските курорти персоналът на заведенията.

Вицепремиерът се закани да затваря и обекти по плажовете. Това го скара и с министъра на туризма. Миналата седмица той даде на прокурор повереното на Николина Ангелкова ведомство заради строежи, схеми и категоризации на заведенията на морския плаж „Слънчев бряг – Юг”.

В сигнала се посочва, че „вследствие на евентуално извършени престъпления от съответните длъжностни лица” са одобрени 3 схеми за преместваеми обекти и съоръжения с категоризация – макар да става въпрос за изключителна държавна собственост.

Ангелкова задочно му отговори, че не са открити нарушения в обектите, при което вицепремиерът я обвини, че подготвя продажбата на 20 дка държавен плаж.

Вчета обаче вицепремиерът каза, че няма война между двамата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!