бекер

Легендата на тениса Борис Бекер е бил на косъм от смъртта в затвора. Осъдени за убийство са го заплашили, че ще му отнемат живота в затвора заради пари. Трикратният шампион от Уимбълдън говори пред Sat1, а медията плати за целта 500 000 евро.

Това бе първото негово интервю след излизането от британския затвор, в който изкара 231 дни.

Той бе осъден за укриване на данъци и подаване на фалшива информация за банкрут пред властите в Обединеното кралство.

„Затворът беше полезен за здравето ми, нямаше алкохол. Ходех на църква всеки ден, за да се моля“, започна той.

Борис се разплака, защото е бил тикнат зад решетките навръх рождения ден на приятелката си Лилиан.

„Възползвах се от възможността и й купих бели рози, но това беше тъжен ден за мен и за нас. Не можеше да бъде описано по друг начин. Адвокатът ми дойде около 14 часа, за да ми каже да се подготвя, тъй като имам присъда. Лилиан и Ноа дойдоха с мен и всички се прегръщахме дълго време, защото знаех, че след произнасянето на присъдата няма да имам такава възможност“, продължи легендата на тениса.

„Отведоха ме право в мазето, зад стъклен параван, а след това в затворническата кола. Няма нищо по-брутално“, отсече Борис.

След това Бекер се върна към първите си минути в затвора Уондсуърд. „Просто гледах в пода.

Не исках да гледам никого в очите

и да се разстройвам. Килия след килия. И там има всякакви, все престъпници от Лондон, убийци, педофили, наркодилъри и изнасилвачи. Претърсиха ме, защото ровят за наркотици и части от мобилни телефони, а след това ме снимаха. Някои го направиха за спомен“, продължи той.

„Имах две големи притеснения – дали ще бъда в двойна килия и кой ще бъде в нея, а след това – душовете. Затваряш вратата, събличаш се и гледаш зад себе си, не е човешко.

Гледали сте филмите….изпускането на сапуна,

но директорът ми обясни, че ще бъде безопасно“, разказа Борис.

„Това беше моят дом, в килията няма огледала, защото можете да ги счупите и да ги използвате като оръжие, но когато се преместих на по-лек режим и се видях в огледалото, бях шокиран от това как изглеждам“, призна той.

Бекер разкри, че се е бил пременил като гангстер при влизането в затвора. „Исках да изглеждам страхотно. Целият в черно. Казаха ми, че това е добър опит, но не става. Получих сив анцуг и суитшърт. Бяха ми тесни. Важното в затвора е да не те забелязват. Когато вратата на килията се затвори с трясък в 20 часа, никой не ти казва кога ще се отвори отново. Тогава целият ти свят се срива и оставаш сам с мислите си. Бях отчаян, страхувах се.

Храната винаги беше една и съща

през седмицата – ориз и картофи, но в неделя получавахме печено месо, обикновено пиле“, изля душата си Бекер.

Бекер разкри как животът му е бил заплашен два пъти в затвора – веднъж в Уондсуърт, а след това и в Хънтъркомб. И двата случая е имал работа с осъдени за убийство.

„Мислех, че ще загубя живота си в Уондсуърт. Убиецът искаше палтото ми и пари. Каза, че ще ме убие, ако не ги получи. Другият пък ми каза по какъв начин ще ме претрепе. Ръцете ми започнаха да треперят, а таблата ми с храна се разтресе. Беше наскоро – през октомври. Ден по-късно дойде при мен и ми се извини. Дори ми целуна ръката. Трима души ме спасиха в затвора – Джеймс, Ръсел и Бил. Те бяха свидетели и ме защитиха“, разкри бившето величие в тениса.

Бекер допълни, че е преподавал английски и немски в Хънтъркомб: „Да имам работа беше важно в затвора, това направи живота ми по-лесен“. Той призна също, че Юрген Клоп е поискал да го посети: „Ние сме добри приятели и аз дадох името му на надзирателите, но след това те се върнаха и казаха, че той не може да дойде при мен, тъй като е твърде известен и са загрижени за неговата безопасност“.

Бекер обясни как всичките му пари отишли ​​за сапун, душгел, паста за зъби и телефонни разговори, но тъй като е

имал само по 7 лири на седмица,

не е успял да си осигури и друг лукс.  Бекер също така разкри как е бил затрупан с писма от фенове и приятели, включително едно от Михаел Щих, с който бяха съперници на корта. „Беше истинска изненада. Просто не го очаквах. Това ми даде сила. Това беше много силен жест на подкрепа“, обяви Борис.

За 55-ия си рожден ден миналия месец Бекер е получил три торти. „Не знам как стана, не получавам три торти, когато бях на свобода, камо ли в затвора. Бяха  шоколадови и ги споделих с моите приятели зад решетките“, каза той.

„Вярвам, че ще остана свързан завинаги с някои от затворниците. Когато сте се борили да оцеляване заедно, това ви сплотява. Имахме нужда един от друг“, каза още той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук