козел, кучета
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Изглежда като пълна измислица, но се оказа истина – подивял козел е тартор на кучешка глутница, която стана опасна за хората. Необичайната група е атакувала столичен колоездач в парк „Въртопо“, който е между кварталите „Младост“, „Дървеница“ и „Малинова долина“, съобщи телевизия Bulgaria ON AIR.

козел, кучета
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Йордан Палпурин преди няколко дни отивал на работа с колело, когато го атакувала глутницата с коча. Той се спасил без ухапвания, като се предпазвал с колелото. Обадил се за помощ на 112. 20 минути по-късно дошъл човек, който му помогнал да се справи с нападателите. Той му казал, че е късметлия, защото малко по-надолу от мястото на инцидента имало „още 20 такива кучета в един катун“.

Като разказа преживяното в „България сутрин“ на Bulgaria ON AIR, потърпевшият отбеляза, че нападащите кучета са имали маркировка, че са кастрирани. Той припомни, че преди години в същия парк е нахапан до смърт 88-годишен старец.

Палпурин предполага, че козелът е избягал отнякъде и живее с кучетата, както и че може би присъствието му ги прави агресивни.

козел, кучета
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Оказа се, че пръчът вече е известен в социалните медии с приятелството си с кучетата. Според собственикът му той се казва Митко и това, че е различен от песовете, не им пречи да се обичат.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук