Бил Гейтс
На снимката: Бил Гейтс Източник: Twitter

Милиардерът Бил Гейтс, един от най-щедрите дарители на средства за борба със заразните заболявания и обект на конспиративни теории, се ваксинира.

В профила си в „Инстаграм“ той написа: „Потвърдена е една от ползите да си на 65 – отговаряш на критериите за ваксина срещу COVID-19. Благодаря на всички учени, участници в тестовете, регулатори и медици на първа линия, които ни изведоха до този момент.“

 

Основателят на Microsoft беше подкреяше създаването на ваксина по време на пандемията. Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ отдели повече от 400 милиона долара за глобалния отговор на Covid-19, който имаше за цел да ускори създаването на ваксините и справедливото глобално разпространение на тестове, животоспасяващи лекарства и ваксини.

Гейтс е съосновател на компанията „Майкрософт“. Притежава значителен дял от акциите ѝ, което го прави един от най-богатите хора в света.На 7 януари 2008 г. Бил Гейтс обявява намерението си през юли същата година да прекрати своите пълномощия като ръководител на корпорацията Microsoft, като насочи дейността си в областта на благотворителността. Последният за Бил Гейтс ден като ръководител на Microsoft е 27 юни 2008 г. Въпреки това той не скъсва напълно с компанията – Гейтс остава председател на Съвета на директорите (но без изпълнителни пълномощия), занимава се със специални проекти, а също така остава най-големият притежател на акции (8,7 %) от Microsoft. Роден е на 28 октомври 1955 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!