Броени часове остават до откриването на най-мащабното културно събитие в страната – „Пловдив-Европейска столица на културата”.

То ще бъде в рамките на три дни – петък, събота и неделя, като акцентът на програмата е на 12 януари от 19 часа – спектакълът „Ние сме всички цветове”.

Пловдив, Европейска столица на културата, откриване

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг артдиректорът на Фондацията Светлана Куюмджиева каза, че в грандиозното събитие утре ще участват над 1500 артисти. По думите й в съпътстващите събития ще се включат още 500 души.

От пресцентъра на Фондация „Пловдив-Европейска столица на културата” съобщиха за ДЕБАТИ.БГ, че се очакват над 500 официални гости. Между 30 и 50 хиляди гости и граждани на Пловдив ще наблюдават грандиозния спектакъл в центъра на европейската столица на културата.

Експертът по връзки с обществеността Цветелина Пенева каза още, че близо 200 са журналистите от цял свят, които са получили акредитации за събитието, сред които от „Евронюз” и „Асошиейтед прес”.

Пловдив, кулата

Грандиозният спектакъл „Ние сме всички цветове” ще се проведе на специално изградена 30-метрова сцена.

Тя има 6 нива, но поради мерки за сигурност ще бъдат използвани 5 от тях. Съоръжението тежи 200 тона заедно с участниците. Тя е разширена с два подиума с дължина 100 метра, които са високи 3 метра и широки 4 метра.

360-градусови екрани ще бъдат разположени на сцената и допълнени от мултимедийни елементи по подиумите.

Кулата има капацитет да побере едновременно 1500 участници и да предостави на всички зрители добра видимост към зрелищния спектакъл.

Пловдив, Европейска столица на културата, откриване

В рамките на дългия уикенд са предвидени 30 събития, които ще посрещнат жителите и гостите на града. Афишът е изготвен заедно с големи културни институции от града под тепетата. Концепцията за събитието е на немската артистична компания phase7 performing.arts, с артистичен директор Свен Сьорен Байер.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!