Емил Кошлуков
на снимката: Емил Кошлуков

Датата 11 юли не е подходяща за провеждане на новите избори, защото съвпада с финала на Европейското първенство по футбол. Това изявление направи чрез „Фейсбук“ директорът на БНТ Емил Кошлуков.

Той посочва, че телевизията е закупила правата за излъчването му, срещу значителна сума, а и има сключен договор с УЕФА, който задължава телевизията да излъчва определен брой срещи, финал, полуфинали.

„Имаме сключени търговски договори за реклама, също на голяма стойност. И ако това дотук засяга само нас, в БНТ, то футболните запалянковци в България са стотици хиляди, вероятно дори милион и повече българи ще искат да гледат финала. Може би не е лоша идея да се определи друга неделя за изборите, било предната на 4-ти, било следващата на 18-ти“, написа Кошлуков той.

Кошлуков все пак уточнява, че БНТ ще се съобрази с всяко решение за датата на изборите, но моли да се помисли и за споменатите аргументи.

По-рано днес, след като БСП върна третия и последен мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев, той заяви, че при това положение предвижда провеждане на предсрочни парламентарни избори на 11 юли.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук