Снимка: "Daily mail"

Сякаш Брекзит и коронавирусът не бяха достатъчни, а и финансови проблеми покосиха премиера Борис Джонсън, пише „Дейли мейл”.

Борис е сломен. Премиерът е потиснат и също се тревожи за личните си финанси, след като заплатата му се сви до 150 хиляди лири годишно, поставяйки го в трудно положение, се казва в публикацията.

Борис Джонсън

Така Джонсън не може да си позволи икономка или бавачка за бебето Уилфред, докато издържа четири от останалите си шест деца.

Близки приятели и колеги на Борис Джонсън казват, че министър-председателят се тревожи и се оплаква от недостиг на пари, след като доходите му са се свили от над 350 000 паунда годишно до едва 150 000.

Борис Джонсън

Онези, които контактуват с  Джонсън, твърдят, че премиерът, който обикновено се бори и е весел и буен, вече е с изпито лице, докато търси начин да се справи с непрекъснато нарастващия политически и личен натиск.

Борис Джонсън

Негови приятели твърдяти, че той се тревожи за парите, след като е пожертвал своята рубрика в „Daily Telegraph“, която му е носела 275 000 британски лири годишно, както и други доходоносни ангажименти  и сега разчита само на премиерската си заплата от 150 000 лири.

Въпреки че това е чиста сума,  Джонсън се оплаква, че издържа четири от шестте си деца в университета и излиза от скъп развод с бившата си съпруга Марина Уилър.

Премиерът все по-често е в лошо настроение, оплаква се от липса на пари и се притеснява, че трябва да наеме бавачка, тъй като инвестира цялото си време и енергия в управлението, твърдят негови приятели.

Един приятел каза пред The ​​Times:

„Борис, както и другите министър-председатели, е много, много зле обслужван. Той няма икономка – има един чистач и се притесняват дали  могат да си позволят бавачка. Той е закъсал в апартамента и Даунинг Стрийт не е приятно място за живеене. Не е като Елисейския или Белия дом, където можете да избягате от всичко, защото са толкова големи“.

Борис Джонсън

Висши консерватори, които се срещат редовно с министър-председателя, заявиха, че двете кризи около коронавируса и Брекзит, които се стовариха на главата на Джонсън, са разбили обичайния му оптимизъм, допълва „Дейли мейл“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!