Борис Джонсън
На снимката: британският премиер Борис Джонсън

Борис Джонсън се самоизолира заради контакт с депутат, дал положителен тест за коронавирус, съобщава „Политико“. Премиерът обаче продължава да работи от „Даунинг стрийт“, обяви говорител на правителството.

Британският министър-председател се срещна с малка група депутати на „Даунинг стрийт“ в четвъртък. Един от тях, Лий Андерсън, впоследствие разви симптоматика и беше тестван за коронавирус с положителен резултат. Джонсън ще продължи да се занимава с делата на страната по време на изолацията си и ще обсъди възможности за участие в работата на парламента от дистанция.

„Премиерът се движи по правилата и се самоизолира – каза говорителят – той е добре и няма симптоми на Ковид-19.“

Времето за карантина е крайно неудобно за Джонсън, който, според сведенията, се надяваше да даде нов тласък на кабинета след оставката на няколко високопоставени фигури от екипа на „Даунинг стрийт“ миналата седмица.

Джонсън бе приет в болница с Ковид-19 през април и бе преместен в интензивно отделение 24 часа по-късно, но след това се възстанови напълно. Неговата годеница, Кери Саймъндс, също имаше коронавирусни симптоми по-рано през годината и се самоизолира.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук