Борисов изборите

По време на поредната си обиколка из страната през уикенда премиерът Бойко Борисов заговори за изборите. По думите му след вота трябва да се състави стабилен кабинет и то с максимално съгласие.

„Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда – 130 милиарда лева БВП“, заяви премиерът.

България има нужда да се съвземе от пандемията. За целта до декември трябва да минем 3% ръст на Брутния вътрешен продукт.

„Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата. „Затова според Борисов е важно след изборите да има стабилен кабинет.

Премиерът напомни, че пандемията не е преминала. Отварянето на ресторантите и заведенията не означава, че мерките не трябва да се спазват, каза още той.

„Трябва да продължим с повишеното внимание, с дистанция, разум и с идването на пролетта мисля, че ще бъде и по-лесно“, посочи министър-председателят.

Борисов напомни, че днес се очаква нова доставка ваксини. През нощта те ще бъдат разпределени в страната.

Премиерът напомни за категоричната позиция на евролидерите от приключилия вчера Европейски съвет фармацевтичните компании стриктно да спазват договорите и да пристигат ритмично доставките на ваксини.

В Чирпан премиерът Борисов разгледа изградената нова и модерна пречиствателна станция за отпадни води. Съоръжението струва над 15 милиона лева и е изграденопо Оперативна програма „Околна среда“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук