Източник: Фейсбук/Бойко Борисов

Аз ви предлагам мир, да сложим експертите и до декември с максимално сили, за да излезем от пандемията и да вървим нагоре. Да изберем най-доброто, което да може да свърши работа. Това гласи първият коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след обявяването на предварителните изборни резултати, в които партията е първа, но с доста по-нисък резултат от предишни години. Той го направи на открито, пред джипа си в реално време във „Фейсбук“.

Той благодари на партията си, която по думите му показала, че може да се справи прекрасно. „Без втори, трети, пети и първи човек могат да се справят прекрасно. За пръв път работихме така, както трябва да работи една партия”, добави Борисов, който изтъкна, че ГЕРБ печели парламентарни избори за пети пореден път.

Борисов посочи, че за него е най-добре да има максимално голяма представителност в парламента, защото истинската политика се правела там. „Чувам изказвания от типа „важно е, че няма да е Борисов”. Разбира се, и без петел ще съмне, и без Борисов и без ГЕРБ, и без вас, разбира се. Имате ли по-опитен от мен, има ли някой по-голяма международна подкрепа. Някой, който да се е справял с три кризи – финансова, миграционна или пандемията сега”, категоричен беше той.

По думите му предстоят най-важните месеци през тази година, а България може да изглежда по-добре и да се промени. Борисов призова всички да бъдат консолидирани през следващите 8 месеца.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!