Рашков
На снимката: Бойко Рашков

ИТН подкрепя Антикорупционния закон и има предложения за програмата за управление. Това заяви депутатът от формацията Любомир Каримарски преди заседанието на Финансовата комисия.

„Това, което видяхме и което ни беше предоставено, се припокрива и с коалиционното споразумение, и с това, което и ние отстояваме. Не мисля, че има кой знае какви различия. По-скоро неща, които в детайли трябва да уточним“.

По-рано днес стана ясно, че единственото условие, което „Продължаваме промяната” поставя, за да подкрепи съставянето на правителство с мандат на БСП, е партията да държи мандата толкова, колкото е необходимо, за да бъде прието новото антикорупционно законодателство. В това число антикорупционната комисия трябва да бъде оглавена от вътрешния министър в оставка Бойко Рашков.

Очаква се от ПП да заявят име на премиер на втория кръг от разговори след обсъждане с Изпълнителния и Националния съвет на формацията.

След срещата между ПП и БСП днес вицепремиерът в оставка Асен Василев днес заяви, че партиите са се разбрали да използват вече изработеното при връчването на първия мандат споразумение и добави условието за КПКОНПИ.

„Единственото условие, което ние поставихме, е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно мнозинство в парламента, което да се докаже, като по време на преговорите се приеме Законът за КПКОНПИ и се избере г-н Рашков за шеф на Комисията за противодействие на корупцията.“

От своя страна, Корнелия Нинова заяви, че „обществото трябва да даде своята оценка за работата” на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков.

„Търсим мнозинство. Всичко ще бъде нормално и аргументирано. Искаме работещ парламент и да посрещнем тежката зима, която ни чака. Ако се получи, получи. Ако не – отиваме на избори“, допълни  лаконично Корнелия Нинова.

Утре предстоят разговори с ИТН и ДБ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук