рашков службите отпуск
На снимката: Бойко Рашков

Щом е казал президентът, ще има осветляване на предишното управление, доколкото времето ни позволи. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков на излизане от сградата на Министерския съвет.

Той подчерта, че основен приоритет ще е добрата подготовка и обезпечаване на качественото провеждане на изборите и премахването на пороците в изборния процес.

„Ще вземем всички мерки, които законът предвижда за функциите, дейността, правомощията на органите на Министерството на вътрешните работи, така че гарантираме на българските граждани честни, прозрачни и избори, които няма да имат основание да оспорват. Ще обърнем много сериозно внимание да не се допуска купен вот, който изкривява политическата картина в страната, което не е в интерес на никого и уронва престижа на България пред света“, каза той.

Рашков заяви, че ще коментира по-подробно другите си задачи след като се запознае по-подробно с работата на предшественика си и ведомството му, което има голяма и тежка администрация.

„Активно противодействие и превенция на престъпността, също така обърнах внимание на тези вече летни месеци, които предстоят, са предпоставка за засилване на миграционния натиск и Министерството на вътрешните работи в този смисъл има изключително важни задачи, които ще направим всичко възможно, за да изпълним“, завърши служебният министър на МВР.

Терзийски се оттегли емоционално от поста след 25 години работа в Министерството на вътрешните работи.

„25 години съм работил в Министерството и наистина си тръгвам емоционално, защото това е една от най-важните части в моя живот. Сърцето ми остава с МВР.

Той заяви готовност да съдейства на наследника си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!