Петата по големина британска авиокомпания „Монарх Еърлайнс” (Monarch Airlines) прекрати продажбите на билети.  Близо 300 000 резервации за предстоящи полети са отменени, обявиха от Управлението за гражданска авиацията на Обединеното кралство.

Около 110 000 пътници са в чужбина и трябва да се приберат във Великобритания. Британското правителство помоли Управлението за гражданска авиация да координира полетите за завръщането във Великобритания на всички клиенти на „Монарх”. Според изявление на транспортното и външното министерство на Великобритания властите на Острова са започнали най-мащабната си в мирно време операция за връщане на пътниците у дома. Ще бъдат използвали над 30 чартънри самолета.

5771747

Клиентите могат да проверят новите си полети на сайта на компанията- monarch.caa.co.uk. Те ще се състоят най-малко 48 часа по-късно от първоначално планираното време за излитане.

Авиокомпанията превози 6.3 милиона пътници миналата година до 40 дестинации от летищата Гетуик, Лутън, Бирмингам, Лийдс-Брадфорд и Манчестър. Основана е през 1968г., служителите ѝ са около 2 500 души.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!