Канибалът Греъм Фишер ще готви на останалите затворници.

Осъден британски канибал, който удуши две жени и яде от плътта на едната, получи работа в затвора, която не можеше да бъде по-иронична: готвач на колегите си затворници.

Връзката на Греъм Фишър с храната е толкова нездравословна, от всяка гледна точка той би се вписал във филм на ужасите. През 1998 г. удушава съседката си Клеър Летчфорд, на 40 години, отрязва парче плът от ръката й и я изяжда. Осем дни по-късно 75-годишната Берил О’Конър също беше намерена удушена наблизо, но трупът й не беше канибализиран.

Греъм Фишер и неговите жертви.

В доклада на полицията се казва, че той е подпалил и двете жени, докато са били още живи, но не е ясно дали е ял ръката на Летчфорд сурова или сготвена.

По-късно, зад решетките в затвор с висока степен на сигурност в Бърдмур, Фишър призна, че е убил двете жени, което е довело до 21-годишна присъда. Прокурорите го определиха като „сексуален садист“.

Докато е в затвора, Фишър продължил да преяжда, докато не достига тегло от 133 кг, което принуждава персонала да го облича със специални ленти за пристягане на стомаха на стойност над 18 000 долара.

Затворникът вече се занимава с готвене на храна за колегите си, включително приготвяне на пица, пилешко къри и торти.

„Обичам да готвя ..Обичам да правя пилешко с къри. Моят личен лесен фаворит са сиренето, домата и лукът на тост, приготвени във фурната.“

Фишър разкри, че би искал да работи като психиатричен съветник, за да „помогне на хората, преживели травма“, но призна, че „предвид [неговото] криминално досие е много малко вероятно“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!