5G

Британският мобилен оператор ЕЕ ще бъде първият във Великобритания, който ще пусне 5G мрежа в страната, но без технологията на Хуауей, както първоначално бе планирано.

ЕЕ обяви по-рано, че ще пусне на пазара телефона на Хуауей – mate 20 X 5G, но участието на китайския гигант в британската телекомуникационна индустрия стана политически противоречиво.

„Пускането на 5G телефоните на Хуауей засега е спряно„докато не получим информацията, увереността и дългосрочната сигурност, че нашите клиенти ще получат нужното обслужване.” заяви изпълнителният директор на ЕЕ Марк Алера

От конкурентната компания Водафон, кято обяви пускането на 5G w началото на юли заявиха, че ще прекратят предварителните поръчки на устройствата за 5G на Хуауей.

Тази седмица Гугъл заяви, че започва да прекъсва връзката между своята операционна система Андроид и устройствата на Хуауей – действие, което ще засегне стотици милиони смартфон потребители.

От ЕЕ заявиха, че ще започнат пускането новата високоскоростна мобилна мрежа 5G на 30 май в 6 града: Лондон, Кардиф, Белфаст, Единбург, Бирмингам и Манчестър.

Планирано е тя да достигне до 1 500 населени места до края на 2019 г.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук