AstraZeneca

Научният комитет, който наблюдава британската програма за ваксинация срещу коронавирус, препоръча на хората под 40 години да се предлага алтернатива на оксфордската ваксина „Астра Зенека“.

Съвместният комитет по ваксинация и имунизация (JCVI) заяви, че предприема „предпазлив подход“ за възрастни на 30-39 години след оценка на риска от кръвни съсиреци.

На хората под 40 години ще бъде предложена алтернатива на ваксината, когато това е възможно и докато нивата на инфекция остават ниски, след препоръката на правителствените съветници, съобщи „Гардиън“.

Ходът идва, след като Съвместният комитет по ваксинация и имунизация направи преглед на скоростта и усвояването на ваксините на Covid във Великобритания и най-новите данни за много редките кръвни съсиреци след имунизация с „Астра Зенека“

Тъй като програмата за ваксинация върви добре, а честотата на случаите е ниска, шансовете за голям скок в хоспитализациите и смъртните случаи намаляват, което кара съветниците да вярват, че вече може да се предприеме по-предпазлив подход при 30 до 39-годишните, предлагайки Pfizer/BioNTech или NIH/Moderna, когато са налични.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук