Елена Йончева
на снимката: Елена Йончева

БСП внесе оригинала на записа по случая „Ало, Банов съм” , първоначално направен от служител на Министерството на културата, в Апелативната специализирана прокуратура, в запечатан и нотариално заверен плик, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите на Елена Йончева неговата продължителност и съдържание отговорят напълно на електронния запис, предоставен на Специализираната прокуратура. Законно установеният срок за произнасяне е едномесечен.

В понеделник Йончева заяви, че след предоставянето на този запис прокуратурата вече няма да може да се измъкне от разследване по случая. Според нея държавното обвинение се опитва да покрие информацията по „Ало, Банов съм“. Тя допълни, че партията ще предостави документи от МРРБ, които доказват, че това, което е изисквал Боил Банов, а именно да бъдат издадени документи с невярно съдържание, се е случило.

По-късно през същия ден изпълняващият функциите ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров посочи, че в момента, в който Елена Йончева реално предостави нещо по записа „Ало, Банов съм“, то ще се изследва, а дотогава всичко са само приказки пред камерите.

„Когато тя предостави каквото и да е било, тогава може да се оценява дали е относимо, ново или не повтаря други данни, които ние сме събрали. Трябва да се направи сравнение, дали това, което е дадено вече го имаме. Ще чуем какво има в този запис“, посочи Петров.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук