Веселина Петракиева Искра Владимирова
На снимката: Веселина Петракиева и Искра Владимирова, кадър bTV

След като вчера стана ясно, че Гена Трайкова напуска bTV  днес от медията обявиха и кой я наследява на поста. Главен редактор на отдел „Новини и актуални предавания става дългогодишният продуцент в медията Веселина Петракиева. Искра Владимирова, която до момента бе изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“, заема мястото на Валя Гиздарска като главен редактор на актуалните предавания в телевизията.

Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, а  като продуцент на новините на bTV работи в продължение на близо 10 години, от 2010 г. Тя е четирикратен носител на наградата „Продуцент на годината“ от създаването на годишните награди, връчвани от екипа на нюзрума на bTV.

Преди това тя трупа опит в ТВ журналистиката в БНТ, Нова ТВ, Re:TV и PRO.BG. Веселина Петракиева. започва кариерата си в Дарик радио, където е била репортер, редактор и водещ на най-емблематичните радиопредавания, както и зам.-главен редактор на медията. Тя е магистър по журналистика и трудова и организационна психология. Има специализации в Дания, Холандия и САЩ. Съавтор е на книгата „Думите“, издадена през 2008 г.

Искра Владимирова създава един от най-успешните екипи в телевизията, като отговаря и за десетки извънредни телевизионни продукции, специални студиа на bTV, както и за реализирането на предизборни тв дебати, дискусии и изнесени предавания от различни градове в страната. Тя е изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“ от 2014 година и под нейно ръководство сутрешният блок на bTV затвърждава водещата си позиция по отношение на доверие и въздействие сред зрителите. В допълнение към новата си позиция Искра Владимирова ще продължи и с настоящата си роля в „Тази сутрин“. Тя се присъединява към bTV през 2009 г. като главен редактор на токшоуто „Нека говорят…“.

Има 25 години опит в сферата на телевизията, включително като репортер, продуцент и главен редактор в БНТ, Нова ТВ и други канали. Дипломира се като магистър по „Публична реч“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и продължава обучението си с докторантура по политическа риторика и обществени комуникации.

Това е поредната рокада в телевизията след като bTV беше продадена на регистрираната в Нидерландия инвестиционна група PPF на чешкия милиардер Петр Келнер. Впоследствие на позицията на главен изпълнителен директор на „Би Ти Ви медия груп“ бе назначен сънародникът му Мартин Швехлак. Той смени австриеца Флориан Скала, управлявал медийната компания от 13 декември 2016 г.

Първи от оперативното ръководство на медията точно преди Нова година си тръгна директорът „Новини, актуални предавания и спорт“ Венелин Петков, който беше сменен от досегашния водещ на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!