Студио на bTV
Снимка: bTV

Една от най-големите телевизии в България – bTV, ще се бори с овладяването на репутационни щети, след като едно от водещите ѝ лица – Антон Хекимян, сам обяви кандидатурата си за кмет на София от листата на ГЕРБ.

Обявяването на номинацията на Хекимян доведе до съмнения за обективността му като журналист през последните години, въпреки че той обяви, че контактите му с лидера на партията и отправеното предложение са се случили едва миналата седмица.

В позиция на телевизията от понеделник се посочва, че веднага след направеното искане на Хекимян да напусне, то е било прието и незабавно е ограничен достъпът на журналиста до нюзрума.

Ръководството на медията взима конкретни мерки, за да защити репутацията си, става ясно още от позицията:

Веднага след отправеното искане, bTV прие оставката на г-н Хекимян, незабавно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други ресурси на компанията и бързо информирахме вътрешната общност и широката общественост за неговото напускане. Макар да сме напълно уверени в качеството, таланта и ангажираността на редакционния екип към обективността на новините, bTV Media Group въвежда редица мерки, които планира да приложи през предстоящия изборен сезон, с цел да защити името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България.

Мястото на Хекимян от 23 септември е поето от Ралф Бартолайт, CEO на bTV.

Своевременно ще обявим нашия редакционен план за отразяване на предизборната кампания за Местни избори 2023, който ще гарантира безпристрастност и на новините, се посочва още в позицията.

От там съобщават, че ще използват услугите на трета страна – външна агенция, която да следи за обективността на новинарското отразяване в периода на предстоящата предизборна кампания.

„bTV оценява въздействието от създалата се ситуация много сериозно и наш първостепенен приоритет продължава да бъде да се придържаме към редакционните ни насоки и да отразяваме новините безпристрастно и обективно“, заяви Главният изпълнителен директор и изпълняващ длъжността директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ Ралф Бартолaйт, цитиран от телевизията.

По-рано днес Анон Хекимян отговори на журналистически въпрос във връзка с отношенията му с ГЕРБ през годините. „Вие общувате ли с политици?“, попита той и обясни, че не се е влияел от подобни контакти в работата си като журналист.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук