Иво Инджов
Снимка: БНР

С кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София, издигнат от ГЕРБ, битката за София е предрешена и ще бъде спечелена от кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев.

Такава теза изложи пред ДЕБАТИ.БГ политологът доц. Иво Инджов. По-рано днес стана ясно, че дългогодишният журналист влиза в надпреварата за кметския пост в столицата.

Според него на местните избори ще се стигне до вероятен балотаж и загуба на кандидата на ГЕРБ.

Ако искаше да има реални шансове за спечелване на битката, според мен Борисов щеше да заложи на по-политическа фигура, по-млад кандидат, но политически ангажиран, коментира Инджов.

По думите му номинацията на Антон Хекимян не е нестандартна, както миналата седмица анонсира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По-скоро тази номинация е резултат от, най-вероятно, преговори и договорки за „сглобка“ и в София. Ако Борисов искаше ГЕРБ да работи за спечелване на кметските избори,

щеше да издигне опитна политическа фигура,

която познава много добре градоустройствените проблеми, планирането на градската среда, проблемите с изразходването на бюджета на София, обвиненията към ГЕРБ за корупционен модел на управление и можеше да противодейства ефективно на такива обвинения, коментира още политологът.

Иво Инджов коментира, че Антон Хекимян е успешен журналист, доказал се мениджър в една от двете най-големи телевизии в България. Според него обаче, опитът сочи, че „символните медийни капитали невинаги се конвертират в политически капитали“.

Политологът е на мнение, е кандидатурата на Васил Терзиев, издигната от ПП-ДБ-Спаси София има предимство, дотолкова, доколкото Терзиев е „на терен“ от повече време.

Хекимян няма време да влезе истински в предизборната кампания и не е познат на широката публика, като човек, който се занимава и има някакво отношение към многото проблеми на града, подчерта Инджов.

По думите му от двете водещи кандидатури за кмет на София Васил Терзиев „стои по-добре“.

Цялото интервю четете утре.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук