С просто око се вижда, че прогнозите за апокалипсис не се сбъднаха. Това каза в интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ д-р Стойчо Кацаров.

„Заповедите на министъра, с които се ангажираха 1 300 легла в интензивните отделения и 15 000 легла в другите болници, се оказаха напълно неадекватни на ситуацията, защото ние реално повече от 150 хора, настанени в болница, не сме имали в нито един период през последните три месеца, и повече от 20-30 души в интензивни отделения също. Спомняте си, че ни показваха и разположени легла в спортните зали. Това са напълно неадекватни реакции, в резултат на грешна преценка на ситуацията”, каза още той.

Според него няма ново активиране на вируса:

„Съвсем очевидно е, че броят на лабораторно потвърдените случаи зависи от броя на направените тестове. Колкото повече проби правят, толкова повече заразени има. Много показателно е изследването, което беше направено в Пловдив – на 1 000-1 100 изследвани, има едва 12 души, които имат антитела. Това е 0,1% от населението, което показва, че разпространението е много ограничено”.

Цялото интервю с д-р Стойчо Кацаров може да прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!