Даниел Смилов
На снимката: Даниел Смилов

„ГЕРБ нямат сериозни намерения да управляват с първия мандат. Ако имаха, досега щяха да направят определени стъпки, да говорят с партии, да предложат някаква формула. Нищо от това не е налице. Същевременно пък тече подготовката за предсрочни избори с промяната на изборите правила. Стана ясно още, че между ГЕРБ и президента има договорка за насрочване на избори през март“.

Това каза политологът и специалист по сравнително конституционно право Даниел Смилов в интервю за ДЕБАТИ.БГ.

„Президентът директно каза, че ще бави мандатите до януари, освен ако не му дадат знак, че има готовност за съставяне на правителство. Този знак трябва да дойде от първата партия мандатоносител и партията, която реално може да състави правителство в този парламент. Това на практика е ГЕРБ. Явно такъв сигнал не е дошъл от страна на ГЕРБ“, обясни той.

„По-скоро в момента ГЕРБ опитва да печелят време, да използва времевата пауза до януари месец, за да опитват да дискредитират основните си опоненти. Непрекъснато се случват атаки предимно към „Продължаваме промяната“, но и към „Демократична България“, посочи още Смилов.

Има ли решение на политическата криза, каква е ролята на президента и какви са възможностите за правителство – четете цялото интервю утре на ДЕБАТИ.БГ…

Абонирайте се за нашия седмичен бюлетин

E-mail Адрес*

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук