Лозан Панов

„Демократична България” ще даде политическа подкрепа за кандидатпрезидентската двойка Лозан Панов и Мария Кисимова-Моасе. Това заяви Антоанета Цонева от ДБ. В телевизионно интервю тя посочи, че очаква силно и смислено състезание за „Дондуков“ 2 на 14 ноември.

Официално крайният резултат от гласуването в обединението ще бъде обявено в сряда, но Цонева подчерта, че няма как ДБ да не покрепят Панов, в чието лице виждат мощния отпор срещу модела, създаден от Цацаров и Пеевски и подкрепен от Борисов. Според нея Лозан Панов е ясен пример за това какво означава да се противостои на този модел.

„И тримата водещи кандидати, които се очертават в момента, трябва да защитят своите позиции пред обществото. Така, че хората ще имат избор. Големият разговор за това как ще бъде реформирана съдебната система, как ще бъдат реформирани другите публични институции ще бъдат на вниманието и на тримата кандидати. И мисля, че действително този път ще има сблъсък и хората ще имат силна мотивация да се включат в изборите“, коментира Цонева.

Тя беше категорична, че България ще бъде управлявана по коалиционен път. По думите й ДБ ще се бори за гласа на всеки един избирател и не се притесняват от „Продължаваме промяната“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!