депутат от ГЕРБ
На снимката: Владислав Николов/ в средата/

Месец преди края на това Народно събрание  още един депутат от ГЕРБ напуска парламентарната група. Това е Владислав Николов. Новината бе съобщена тази сутрин от председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Николов се обяви за безпартиен и заяви, че ще бъдат кандидат за следващото Народното събрание от партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

Николов е участвал в работата на последните три парламента, избиран от 15-ти Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевен. Бил е депутат от ГЕРБ и в 42-рото Народно събрание. Сега повежда листата на партията на бившия втори в ГЕРБ за същия район. Това става ясно от оповестените имена на водачите на листите на „Републиканци за България“ за предстоящите парламентарни избори.

В рамките на това Народно събрание Владислав Николов участва в работата на Комисията по бюджет и финанси и е заместник-председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика.

С напускането на Николов парламентарната група на ГЕРБ в 44-ото Народно събрание от 95 народни представители намалява на 94 депутати.

Последният депутат, който напусна парламентарната група на ГЕРБ в това Народно събрание бе Джема Грозданова. Тя бе председател на парламентарната Комисия по външна политика. Впоследствие стана ясно, че се е присъединила към групата политици около бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

На изборите на 4-ти април тя също ще бъде кандидат-депутат от „Републиканци за България“. Грозданова води листата на партията в 24-ти МИР София.

Сред знаковите лица на ГЕРБ, които напуснаха партията, за да станат част от формацията на Цветанов бе и бившият кмет на Благоевград – Атанас Камбитов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!