Десислава Иванчева
На снимката: Десислава Иванчева

Десислава Иванчева излиза на свобода срещу 10 000 лева гаранция. Това реши Върховният касационен съд. Бившата кметица на столичния район „Младост“ до момента беше под домашен арест. Наложена ѝ е забрана да напуска страната, а наскоро тя обяви, че е бременна.

ВКС отложи делото и изкиска информация от Висшия съдебен съвет за проверка относно процедурни нарушения на председателя на Апелативния специализиран съд. Ако такива се докажат, делото може да бъде върнато на прокуратурата.

„Силно разочарована съм от две съдебни инстанции и се надявам, че ще бъдем оправдани. Във ВКС работят много по-адекватни, честни и които устояват на натиск. Няма да е малка победа, ако делото ни бъде върнато на по-долна инстанция заради нарушения“, коментира Иванчева пред журналисти.

По думите й, това ще бъде сигнал, че с тях е имало гавра и беззаконие.

„Очакваме оправдателна присъда, но процедурно има толкова много нарушения, че ВКС може и на второ или трето разглеждане на решава делото по същество. В нашето дело има над 20-30 нарушения, за каквито други държави са били осъдени в Европейския съд по правата на човека в Страсбург“, коментира от своя страна Биляна Петрова.

Апелативният спецсъд намали драстично присъдите по корупционната афера в район „Младост“. Втората съдебна инстанция намали наказанието на бившата кметица от 20 на 8 години затвор. На заместничката ѝ Биляна Петрова от 15 на 7 години, а на бившия районен кмет Петко Дюлгеров – от 12 на 6 години лишаване от свобода.

Припомняме, че преди по-малко от месец бившият кмет на столичния квартал „Младост“ съобщи, че е бременна. Предполага се, че бебето е момче и ще се роди през ноември. Добрата новина идва след неуспешни опити и вложено здраве, заради стреса,  включително и престой в ареста.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук