Десислава Иванчева
на снимката: Десислава Иванчева

Бившият кмет на „Младост” Десислава Иванчева ще създава партия – „Непослушните”. Това обяви самата тя в профила си във „Фейсбук”.

Иванчева твърди, че основната цел на тази партия е „да отстоява истинските интереси на гражданите, да защитава техните ПРАВА И СВОБОДИ да спаси РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ”.

„Евроизборите показаха, че ние – Непослушните сме в цяла България.
Всяко населено място има своите Иванчева и Петрова, търсещи коренна промяна на съществуващата система. Това са БЪЛГАРИ, уморени от 30-годишния преход, от неработещите институции, от липсата на право и ред. Хора, борещи се за СВОБОДА в 21ви век, в Европа, за правото да определят дневния ред в собствената си държава, готови да издигнат свои граждански представители в местната, законодателната и изпълнителната власт.
ЗАКОНИТЕ в Република България дискриминират гражданските инициативни комитети и независимите кандидати!”, пише в публикацията й.

И се добавя:

„Всеки инициативен комитет може да издигне един независим кандидат, като сам организира подписка в подкрепа на кандидатурата му, регистрира го в съответната избирателна комисия, събира дарения в негова подкрепа още много други абсурдни бюрократични и досадни дейности. При партиите всички тези действия са еднократни, а структурите им получават десетократно повече средства под формата на медийни пакети. ДА! Законите в България толерират партиите за сметка на независимите кандидати, издигнати от гражданите! ХОРАТА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА НИ ПОДКРЕПЯТ, питат и настояват да се обединим около ясни принципи.
Искат от нас да създадем ОБЕДИНЕНИЕ, което да позволи на инициативни комитети от цялата страна да издигнат свои независими кандидати в местната, законодателната и изпълнителната власт. Желанието на всички е икономически РАСТЕЖ на страната ни, устойчив бизнес за предприемачите, ДОСТОЕН ЖИВОТ за гражданите на България, чиста околна и здравословна градска среда”.

Иванчева допълва:

„Създаваме партия на „НЕПОСЛУШНИТЕ”, която да се бори със статуквото. Гражданско общество от непримирими българи, съхранили своя дух и традиции, отстояващи принципите на реалната демокрация, хора търсещи промяна.  Нека това е наше Обединение на гражданите, готови да се борят за чиста и свята република, такава, за каквато нашите будители мечтаха и за която дадоха живота си. Партия „НЕПОСЛУШНИТЕ“ е обединение отворено за всички, за всички които изповядват нашите ценности, принципи и идеали!”

Десислава Иванчева беше кмет на столичния район „Младост” до миналата година, когато съдът я отстрани от длъжност. Тя и заместничката й Биляна Петрова прекараха 8 месеца в ареста, без дори да им бъдат повдигнати обвинения. На първа инстанция преди 2 месеца, Иванчева беше осъдена на 20 години затвор за искане на подкуп. Съдът обаче я оправда в частта на обвинението за получаване на подкуп.

На европейските избори през май, Иванчева успя да спечели почти 2% от гласовете на българските гласоподаватели. Резултатът й беше по-добър от този на някои парламентарно представени партии като НФСБ и „Атака”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!