Димитър Делчев
На снимката: председателят на ДБГ Димитър Делчев

В интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг председателят на „Движение България на гражданите” Димитър Делчев коментира, че Мая Манолова на практика е спечелила кметските избори в София, но това не е било признато.

„Тя като наш кандидат, според нас, спечели тези избори, просто тези избори й бяха откраднати, и през гласовете в циганските махали и през страшно много контролиран и купен вот (за който ние сигнализирахме, но органите на реда нямаха адекватна реакция)”, каза Делчев.

На въпрос защо дясна партия като ДБГ е подкрепила Мая Манолова, която в миналото беше „червен депутат”, Делчев отговори:

„Ние подкрепихме Манолова, тъй като, тя като кандидат за кмет пое ангажимент и подписа три страници десни мерки за управление на София, които ние предложихме и които след това станаха част от нейната управленска програма. Ние застанахме зад нея не заради цвета на очите й или заради това, което е била, а защото заради голяма степен тя изповядва демократичните ценности, които и ние. Това е причината тя да направи толкова добър резултат, защото се видя, че на втория тур, освен ДБГ, Мая Манолова получи подкрепа от почти цялото дясно пространство, включително от голяма част от избирателите на „Демократична България”. Тя получи подкрепа и от ляво, което беше очаквано, и от център”.

Според него на кметските избори в София е имало демократично обединение срещу статуквото и изрази надежда, че такова ще се случи и на парламентарните избори догодина.

Цялото интервю с председателя на ДБГ Димитър Делчев може да прочетете УТРЕ в рубрика ИНТЕРВЮ на ДЕБАТИ.БГ

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!