Отсъствие на подплънки и „просветваща“ горна част на дрехата – тази модна тенденция, колкото и да е странно, предизвика спад в търсенето от младите американки на услугите на пластични хирурзи за увеличаване на бюста. Сега младите жени предпочитат да притежават гърди като на знаменития модел Кендъл Дженър. Обновяването на бюста по този начин е достъпно – ценоразписът започва от 700 долара.

Кендъл Дженър

Д-р Норман Роуи, нюйоркски пластичен хирург, сподели, че все повече клиентки се обръщат кам него с желание да им извае „дизайнерски зърна“. Норман твърди, че сам е създал този термин. Сега най-популярни са „дизайнерски зърна като на Кендъл Дженър“ – неголеми ареоли, светли на цвят и непрекъснато втвърдени, така че да се виждат достатъчно добре изпод дрехата.

Кендъл Дженър

 

От декември 2016, когато Кендъл Дженър подхвърли в социалните мрежи призива „да освободим гърдите“, заявките за процедура за „дизайнерски зърна“ скочиха 4 пъти.

Самата операция е по-проста от стандартната мамопластика. За да превъплътят в живота концепцията „като на Кендъл“, медиците правят ареолите симетрични – буквално ги привеждат към един размер. После идва корекцията на цвета: за по-светли ареоли се ползва лазер, а за по-тъмни – татуаж /вид перманентно оцветяване/.

Най-важен е размерът – зърната се правят по-изпъкващи с помощта на инжектиране на пълнители. Цената на процедурата в клиниката на д-р Роуи е 700 долара, а продължителността на ефекта на пълнителите е поне 2 години.

Кендъл Дженър

Не всяка жена е дарена от природата с дръзко вирнати зърна, поради което възможността да получат такива кара младите жителки на Ню Йорк да идват на табуни в клиниката на доктора на „Парк авеню“.

Кендъл Дженър

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!