Григор Димитров
Григор Димитров

Около 600 играчи, персонал и ръководни лица бяха принудени да се самоизолират в Мелбърн след положителен тест на служител в хотел. Мястото бе дом на различни хора, свързани с Аустрелиън Оупън. Заразеното лице е част от обслужващия персонал, който помага по време на карантината. Това е първият местен случай в област Виктория от месец насам. 

Всеки посетител на хотела трябва незабавно да се изолира, да си направи тест за COVID-19 и да се карантинира за 14 дни“.

Премиерът на областта потвърди новината и каза, че всички в хотела трябва да се самоизолират до връщането на отрицателна проба.

Според властите няма да бъде засегнато Откритото първенство на Австралия, което трябва да стартира следващата седмица.

14-дневен период под карантина обаче няма как да не повлияе сериозно на подготовката за Аустрелиън Оупън, който стартира в понеделник. Турнирът бе изместен с три седмици от традиционния си слот през януари заради глобалната пандемия. Включително АТП Къп и други подготвителни турнири, 62 мача са насрочени във Виктория този четвъртък.

В същото време стана ясно, че днес няма да се състоят мачовете от подготвителните турнири в Мелбърн преди Аустрелиън Оупън.

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров също трябваше да излезе днес на корта, но и неговата среща е отменена, тъй като и той е поставен под карантина.

Директорът на Откритото първенство на Австралия и президент на местната тенис федерация Крейг Тайли обяви, че двубоите ще се изиграят утре.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!