Томислав Дончев ГЕРБ

Вицепремиерът Томислав Дончев изключи възможността за съставянето на изцяло експертно правителство ако ГЕРБ спечелят изборите. По думите му е напълно нормално при изборна победа лидерът на партията Бойко Борисов отново да бъде премиер.

Дончев: Твърде вероятно е да водя листата на ГЕРБ в Габрово

Името на Томислав Дончев многократно бе спрягано за премиерския пост още по-време на протестите през лятото.

„Лидерът на политическата сила, която спечели изборите, е редно да бъде министър-председател. Като събереш експерти на едно място няма никаква гаранция, че ще заработят добре. Също няма гаранция, че някой от експертите може да стане добър политик“, каза още Дончев в интервю за bTV.

Дали ще водя листата на ГЕРБ в Габрово, ще стане ясно, когато има листа, каза още Дончев. Твърде вероятно е да я водя, допълни вицепремиерът, който е и бивш кмет на областния град.

Сред основните задачи в момента е изборният процес да мине по най-добрият начин, каза още вицепремиерът. Втората задача е максимално добро представяне на изборите – добри кандидати, адекватна програма, добри послания, с които да спечелим доверието на хората, отбеляза Дончев.

„Имаме куп политически сили, чиято единствена теза е, че са против нас,“коментира вицепремиерът.

За пандемията Дончев посочи, че броят на заразените от коронавирус се покачва, тъй като почти всичко е отворено.

„Тоталното затваряне не е решение. Ако всеки се затвори вкъщи за година и половина – две, вероятността да минем без рискове от пандемията вероятно е 100%, но какво ще стане с икономиката, с психичния статус на хората. Трябва да дадем шанс на икономиката да работи, а най-добрият алгоритъм за справяне с пандемията е личната отговорност“, подчерта Дончев.

Мисля, че все повече хора са готови да се ваксинират, добави още той и коментира, че зелените коридори ще бъдат възстановени буквално до дни, когато има още дози ваксини.

Ако руската ваксина, получи одобрение от Европейската агенция по лекарствата, това значи, че на базата на двустранен допълни вицепремиерът.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!