Срещу по-нататъшното разпространение на коронавирус в село Изгрев, община Венец, област Шумен ще бъдат предприети допълнителни мерки, съобщават от БНР.

Регистрираните случаи на коронавирус в селото до този момент са 3, като по-късно през деня се очаква да излязат резултатите от взетите проби на 16 контактни лица, които засега остават с предписания за 14-дневна изолация.

Една от положителните проби е на 46-годишен мъж от село Изгрев, който е в тежко състояние и беше приет в болница в събота.

Втората проба е на жена, при която също се е наложило настаняване в инфекциозното отделение на шуменската болница, като първоначално тя е била приета с пневмония, а днес е станало ясно и наличието на коронавирус в кръвта.

Третата проба е 54-годишен мъж, който е бил прегледан, но поради неналичието на усложнения е поставен под домашна карантина.

Кметът на селото Ерджан Мюфтеджеп уверява, че в Изгрев се спазват всички противоепидемични мерки.

„Паниката я има. Не е тайна, да. И всички, без да им кажеш какво да правят – маски, ръкавици в колите. Няма движение. Хората се прибраха. Веднага взеха мерки. Бяхме се поотпуснали. Вчера идваха от РЗИ. Днес пак ще дойдат“.

В случай че пробите в селото се увеличат, превръщайки Изгрев в потенциално огнище на коронавирус, ще бъдат предприети още противоепидемични мерки. Междувременно от РЗИ продължават да изследват жители на селото.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук