КСНС
на снимката: Министърът на вътрешните работи Младен Маринов

Откриха оръжието, с което е извършено убийството в Негован. Това е станало в района на Техническия университет в София, съобщиха на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и главният комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП. По данни на полицията са намерени два пистолета.

„Изключително тежък случай. Трудно за разкриване. Гражданите могат да се гордеят със служителите на МВР, с разследващите органи и със съдебната власт, които до момента се справят с този случай изключително добре. По този случай не е имало сигнал за извършено престъпление, по същество жертвите бяха установени в резултат на професионалната работа на органите на МВР съвместно с прокуратурата. Пробивът по случая е започнал и по оперативна информация за евентуалните извършители на това деяние и на по-късен етап, след 8 дни в неделя срещу понеделник бяха установени и евентуалните жертви. Задържани са две лица, заподозрени за това тежко престъпление. Задържани са днес по обед. Предстои анализ на доказателствата. Наблюдаващият прокурор ще предприеме действия по привличането им като обвиняеми. Тук са укрити два пистолета, за които се подозира, че с тях е извършено тежкото престъпление. Извършителите нямат сериозна връзка, която да ги свързва с Техническия университет, имали са трудов договор за техническа поддръжка с университета“ – разясни Гешев.

Вътрешният министър Младен Маринов благодари за съдействието по случая.

„Интересното е, че първо стигнахме до извършителите по информация и по-късно разбрахме кои са жертвите“, добави той.

Терзийски поясни, че става дума за двойка, живяла на семейни начала, а Гешев  повтори, че жертвите са застреляни. Не беше потвърдена самоличността на жертвите.

Има данни, че един от извършителите е изтърпявал наказание в затвор. И двамата задържани са криминално проявени. Гешев уточни, че дават брифинг пред сградата на Техническия университет, тъй като там е намерено оръжието, а и едно от лицата е задържано там.

По-рано днес стана ясно, че е изяснена самоличността на двамата убити, открити край и във водоема до с. Негован преди 10 дни. Намереният застрелян мъж край Негован е бивш треньор по борба и се казва Йордан Атанасов. Освен в български отбори, той е работил и в Саудитска Арабия. Дъщерята на Йордан Атанасов, която живее в Нигерия, е подала сигнал в полицията, че е видяла снимки, свързани с убитите, разпространени от полицията. Убитата жена се оказа съпругата на Атанасов, Мариана.

МВР провежда от вчера операция по изясняване и събиране на доказателства по случая в апартамент на столичния бул. „Витоша“, където се предполага, че на семейни начала са живели починалите мъж и жена.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук