Евгения
На снимката: Евгения

Съпругът на Евгения, която преди 2 г. бе открита мъртва в куфар, не е страдал от психично разстройтво към октомври 2021 г. Това е заключението на съдебно-психиатричната и психологична експертиза за Орлин Владимиров, обвинен за убийството на жена си. Като негов съучастник е привлечен баща му Пламен.

Така според изводите на експертите Орлин Владимиров, ако е извършил престъплението е могъл да ръководи постъпките си, като съответно може да дава обяснения относно деянията си и пълноценно да участва в наказателния процес, съобщиха вещи лица по делото. Поредното заседание се проведе днес.

Защитата на Владимиров поиска ексхумация на тялото на Евгения. Според тях съдебно-медицинската експертиза била направена некомпетентно. Съдът отказа това искане.

Не беше допусната експертизата на психолозите, изготвена от Тодор Тодоров. Причината – адвокатите на Орлин Владимиров се обосноват с факта, че Тодоров е дал медийни изявления. В тази експертиза стават ясни резултатите от водените беседи с обвиняемите баща и син.

На следващото заседание, което е насрочено за 28 септември, подсъдимият Орлин Владимиров заяви, че иска да даде обяснения по делото. До този момент той пазеше мълчание.

Още новини от деня – четете тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук