коронавирус, covid - 19 случая мерки

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча за одобрение препаратите „Ronapreve” и „Regkirona”, създадени на базата на моноклонални антитела, за лечение на предизвикано от коронавирус заболяване. Това съобщи пресслужбата на регулатора.

„Ronapreve” и „Regkirona” са първите лекарства с моноклонални антитела, получили положителното заключение на комисията на ЕМА за лечение на COVID-19 и добавени към списъка с препарати срещу COVID-19 получили за първи път положително заключение, откакто Veklury (противовирусният препарат Ремдесивир) беше препоръчан за одобрение през юни 2020 г.”, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че препаратите могат да бъдат използвани за лечение на коронавирусна инфекция при възрасти и деца над 12-годишна възраст с тегло над 40 кг.

„Ronapreve” на „Roche” е смес от kasirivimab и imdevimab- синтетични копия на антитела, изработени в човешкия организъм след заразяване с коронавирус. Той се препоръчва за пациенти, които не се нуждаят от кислородна поддръжка. Лекарството „Regkyrona“ се произвежда от „Celltrion” и е предназначено за пациенти с риск от тежко протичане на заболяването, причинено от коронавирусна инфекция.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук