пазари
на снимката: Кметът на София Йорданка Фандъкова

Пускането на хората в паркове бе първата стъпка, в която да осъзнаем, че трябва да се погрижим за себе си и за околните, да спазваме правилата, защото носим лична отговорност за себе си и за другите.

Благодаря на хората, които спазват правилата. Разхлабването на мерките за парковете беше основно заради децата. Това заяви пред бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Днес към този момент ситуацията в парковете е много добра, хората са се ориентирали къде трябва да се движат, добави кметът. Имаше хора без маски в парковете, всеки ще каже, че на открито няма смисъл, но за да предпазим хората около нас трябва да сме отговорни. Рано е още за отпускане на мерките, добави тя. Постепенно ще отваряме града за хората. с кмета на Възраждане сме се договорили да може и парк Възраждане да се отвори в същия режим. Имаме проблем в Западен парк с оглед на това, че е строителна площадка там. Подготвяме от утре и парк Св. Троица да отвори. Ще видим няколко дни как се справяме с парковете и ще видим дали ще пуснем хората по Витоша. Надявам се другата седмица това да стане“, уточни Фандъкова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!