На снимката: болид Ferrari 126 C2

„Ферари“ се отметна в четвъртък, след като шефът на италианския тим Матия Биното изглеждаше, че е предупредил, че тимът може да напусне „Формула 1“, ако планираният таван за харчене бъде намален заради глобалната криза.

Биното заяви за британски вестник, че ако таванът за харчене следващата година бъде занижен, тимът ще разгледа „други опции“, но от „черните кончета“ излязоха с изявление, в което обясниха, че ще се нуждаят от допълнителни пазари за изразяване на тяхната „състезателна ДНК“, без да конкретизира дали те ще се конкурират с „Формула 1“. Екипът на „Ферари“ не беше особено щастлив миналата година с решението за въвеждане на таван на бюджета от 175 млн. долара за всеки отбор от следващия сезон.

Предвид вече отложените или отменени първи девет състезания от кампанията, спортът проведе среща миналата седмица, на която обсъди редуцирането на тавана до 145 млн. долара за следващата година, и 130 млн. долара за 2022, но така и не стигна до споразумение. Според източници, „Ферари“ и „Ред Бул“ са се противопоставили на промените.

Ето какво се казва в изявлението на „Ферари“, в което се изясняват думите на Биното от сряда вечер:

„Той не спомена, че „Скудерия Ферари“ ще напусне Ф1, напротив, той заяви, че не би искал да бъде поставен в позиция да разглежда други опции, освен състезанията във „Формула 1“, за нашето състезателно ДНК“.

Биното каза вчера, че е несправедливо да се налага подобен таван на бюджета. „Във „Формула 1“ има всякакви тимове с различни характеристики. Те оперират в различни страни, под различно ръководство. Отлично осъзнаваме ситуацията, в която се намираме по време на пандемията от коронавирус, но сега не е време за прибързани решения“, сподели той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук