ресторант

ГЕРБ са против анонсираното предложението от министъра на финансите Асен Василев за връщане на ДДС ставката от 20% за ресторантьорския и хотелиерския бизнес.

Това заяви в парламента Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС.

Тя упрекна Василев, че предложението не е съгласувано с тях.

Нещо, което ние няма как да подкрепим поради факта, че сме поели ангажименти към нашите избиратели и няма как да ги излъжем. Още повече, такива еднолични решения от страна на министъра на финансите, без съгласуване с политическа партия ГЕРБ, за нас са абсолютно недопустими.

Така че, смятаме, че първо трябва да се възстанови диалогът с бранша, да се преразгледат предложенията на бранша. И чак тогава тепърва да се преценява дали по някакъв начин трябва да бъдат вдигани някакви ставки“, каза тя, цитирана от БНР.

Любен Дилов-син нарече предложението на Василев „прибързано“.

„Надявам се искрено, че министърът не го мисли сериозно. Защото, ако го мисли сериозно, ще срещне много респективно сериозна съпротива“, каза той.

Александър Иванов заяви, че ПГ на ГЕРБ е подкрепила при приемането на бюджета за 2023 г. голяма част от мерките за изсветляване на икономиката и повишаване на събираемостта на данъчните и осигурителните приходи.

По думите му всякакъв друг вид мерки, резки движения във връзка с повишаване на данъчни ставки не е обсъдено с ПГ на ГЕРБ и няма да бъде подкрепено.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук