Организацията „София Прайд”, която всяка година организира гей парада в София, излезе с позиция във Фейсбук, в която категорично застава зад Ангел Джамбазки.

Повод за нея стана скандалното поведение на лидера на „Атака“ Волен Сидеров в предаването „Референдум“ на БНТ.

Националистът нападна остро своя бивш коалиционен партньор,  настоящ евродепутат и кандидат за кмет на София Ангел Джамбазки, който дори не беше в студиото на БНТ.

Сидеров няколко пъти обяви в национален ефир, че „Джамбазки е гей”.

„Мога да предложа (Ангел) Джамбазки да отиде да оглави гей парада. Той е гей“, каза лидерът на „Атака“ преди да му бъдат изключени микрофоните и да се намеси полицията.

„София Прайд“ реагираха:

„Мога да предложа Джамбазки да отиде да оглави гей парада. Той е гей“.
Това заяви тази вечер в предаването Референдум Волен Сидеров, лидер на партия „Атака“, минути преди да бъде изведен от телевизията с полиция.
Предвид тези актуални събития, София Прайд категорично застава зад Ангел Джамбазки! Осъждаме остро нападките на основа на действителна или предполагаема сексуална ориентация от страна на Сидеров, защото те нямат място в един цивилизован политически дебат в една европейска демократична държава. Да бъдеш гей не е позорно. Позорно е това да бъде използвано като компромат.
Призоваваме за избори без омраза! И подчертаваме, че ако господин Джамбазки преосмисли политическите си ценности, вратите на организационния комитет на прайда са отворени за всеки. ”

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!